Partners

Saab_Technologies-600x190

Saab AB. Saab sponsrar MVFK verksamhet och tillhandahåller en underhållslokal där våra flygplan vårdas och där vi kan lagra reservdelar och verktyg. Våra Safirer är även en del av Saab:s historia som flygplanstillverkare. MVFK flygplan används för utbildning av Saabanställda i avancerad flygning. Deltagande i Safirrenovering ger Saabanställda möjlighet att arbeta med mindre kolvmotorflygplan.

d81d65bdae488e19dcce42e2_rw_600-e1522598629271.jpg

Flygvapenmuseum. Vår Bulldog, SE-MEK, ägs av Flygvapenmuseum. MVFK är en klubb som håller historiska flygmaskiner luftvärdiga och bidrar till det flygande kulturarvet. MVFK visar upp våra flygplan på flygdagar runt omkring i Sverige.

ladda ned

Försvarsmakten. MVFK har ena hälften av sitt ursprung i personalflygklubben F3 VFK som bildades i Flygvapnet för att öka flygintresset och kunskapen om flygning bland personalen.

FMV-fa¦êrg

Försvarets Materielverk. MVFK andra hälft av ursprunget är personalflygklubben FC FK som bildades på FMV provflygavdelning på Malmen med samma syfte som personalflygklubbarna i Flygvapnet.

lfklogonew-1

Linköpings Flygklubb. Vår Bulldog används i utbildning för avancerad flygning inom ramen för LFK skolverksamhet. MVFK använder sig ofta av LFK klubbhus på Pilotgatan 10 för klubbaktiviteter.

FFK-logga-frilagd

Frivilliga Flygkåren. Våra flygplan nyttjas av FFK för utbildning, övningar och produktion av krigsförband. De deltar i havsövervakning och letar efter oljeutsläpp, skogsbränder och personer som kommit bort. Flera av MVFK piloter deltar i dessa typer av uppdrag.

logga

Flygkonsulterna i Malmö AB. Driver reservdelsförsörjning för MFI och Saab Safir. Med och anordnar de årliga Safirträffarna där användare av Saab Safir samlas och diskuterar samarbete och den gemensamma reservdelsförsörjningen inom det s.k. ”Safirparaplyet”.

viewlogoCAC4EKJU1

IAPS. Då vår Bulldog är normalklassad så utförs underhållet av IAPS som är en certifierad underhållsverkstad vid GAC på Saabfältet.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close