Förrådsinventering

SE-KUB stående i väntan på ny motor. I bortre ändan av lokalen vår utrustning för propellerunderhåll.

När vi för ett par år sedan tvingades flytta vårt förråd från Malmen till Saab så var det tvunget att gå fort att packa ihop alltihopa. Vi hade på den tiden massor av prylar, bl.a. fyra gamla s.k. ”UND-vagnar” som vi nu har sålt vidare. I dem förvarade vi massor av reservdelar till våra flygplan. Det mesta av detta lager låg fördelat i Flygvapnets hyllmoduler. Dessa hyllmoduler står numera i vår bygglokal. Totalt är det mer än 90 stycken sådana moduler. Varje hyllmodul kan i sin tur bestå av upp till fyra lådor, som i sin tur kan innehålla ett antal små papplådor med reservdelar! Dessutom ett antal stora förvaringshyllor för större delar som däck och motorer samt ett antal separata lådor.

Övre våningsplanet med reservdelar

Vårt stora problem är att detta lager består av allt mellan himmel och jord. Långt ifrån allt är Safir- eller Bulldogsdelar. Mängden prylar gör att det är svårt att få överblick över vilka delar som är viktiga och där vi måste säkerställa att de förvaras och underhålls på rätt sätt. Redan idag är det nog mycket som fallit för åldersstrecket och som bara är skrot.

Under våren kommer klubben att börja inventera och rensa lagret från allt som vi inte har nytta av. Ett första steg i detta är att märka upp alla hyllor och göra en grovinventering.

En låda med packningar till motorer
En annan låda med säkringar

Vi har kontaktat Flygvapenmuseum och SwAFHF – Swedish Air Force Historical Flight för att de kan avgöra om det finns delar till andra typer av flygplan som de kan ha nytta av. T.ex. hittade vi 8 stycken höjdmätare som troligtvis suttit i HKP 9. De är i princip oanvändbara för våra flygplan då de kräver en digital signal för höjdinformationen.

Vi kommer också gå igenom alla våra verktyg och bygga upp två kompletta verktygssatser. En som vi förvarar i bygglokalen och en som vi kommer att flytta över till vårt lilla rum i Linköping Flygklubbs klubbhus för att ha om vi behöver göra mindre jobb på våra flygplan i hangaren. De verktyg som blir över kommer vi att erbjuda till klubbens medlemmar i första hand.

I slutändan kommer MVFK att ha kvar ett betydligt mindre förråd med enbart reservdelar till Saab Safir (SK 50) och Scottish Aviation Bulldog (SK 61).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close