Fyra nyanser av grönt!

35151381_10216313035563217_4984154941070245888_nIkväll så tog vi bort maskeringen på SE-MEK. Vi har varit en smula oroade då vi fick fel färgnyanser då vi beställde färg till målningen. Tyvärr så ser den ljusgröna nyansen inte helt rätt ut. Men eftersom vi vill få upp MEK i luften innan sommaren så avvaktar vi med att måla om det gröna till ett senare tillfälle. Vi får helt enkelt stå ut med att bli lite mobbade på flyguppvisningar under det kommande året.

I stället så drar vi igång arbetet med radiobyte, 150 h underhåll m.m. Parallellt med detta så gör vi lite småbättringar där färgen inte satt sig korrekt.

”Hur svårt kan det vara?”, säger en del. Färg är inte helt enkelt att bestämma. Många jämför med hur en Viggen ser ut idag eller hur vår Bulldog såg ut före målningen. Men då tänker man inte på att dessa färger är slitna. Ett bra exempel på hur slutresultatet borde ha blivit är den Gripen som för något år sedan målades med nya fräscha Viggenfärger.

552bfbd7990b01eae308d2257b50dbb813

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close