I luften igen!

43879706_10217253067983440_4261447043349741568_nEfter fyra sorgen och åtta bedrövelser så är äntligen SE-MEK i luften igen. Målningen tog lång tid. Sedan startade brandflygsäsongen tidigt och fyllde hangaren hos vår tekniker, så 150 h underhållet drog också ut på tiden.

Men i torsdags så kontrollflög Pelle SE-MEK och i fredags så uppdaterade Thomas alla handlingar i flygplansboken och i MyWebLog. Så nu är SE-MEK äntligen bokbar för medlemsflygningar igen.

Nya supplement till flygplansboken ligger i MyWebLog. Det är bl.a. ny vikt och balansberäkning samt instruktionerna till nya radion.

Helgen den 20 och 21 oktober så kommer vi att arrangera återinflygning för klubbens medlemmar. Klubbens drifthandbok säger att återinflygning med instruktör ska ske om man inte flugit Bulldog de senaste sex månaderna. Men eftersom det är många medlemmar som behöver komma upp i luften igen så har styrelsen via ett mail till klubben pekat på ett antal medlemmar med god rutin på Bulldog som kan hjälpa till att följa med och komma med tips och tricks.

Bulldogsflygningarna startade med full fart då FFK under dagen flugit med SE-MEK samt LFK två Archrar SE-KIT/SE-IUD och NAFK Cessna 172 SE-LPY.

Äntligen är MVFK en flygklubb igen! Vi har dessutom skrivit på avtal för att hyra in en Cessna 172. Den 29 oktober kommer vi ha ett extra medlemsmöte för att diskutera vägen framåt för att även få en Safir i luften!

En reaktion till “I luften igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close