Nu börjas det!

IMG_4010Vi har inte haft en Safir i luftvärdigt skick på flera år i MVFK. Det senaste året har det diskuterats en hel del i klubben om Safirer, men det har varit svårt att få till en strategi. Till slut så blev klubbens medlemmar överens och på Safirmötet den 29 oktober så bestämde vi en väg framåt.

Först så ska vi renovera en av våra B-Safirer, SE-KUB. Motorn har stått nedplockad i ett par år och nu är det dags att sätta ihop den. Vissa delar ska bytas ut och andra ska inspekteras innan ihopmonteringen. Sedan ska en 8,33 kHz radio installeras och 100h service utföras.

Den 3 december så samlades ett antal klubbmedlemmar i By 124 på Saab för att gå igenom aktionslistan för SE-KUB. Vi passade också på att titta igenom bygglokalen. Då fokuset legat på att få vår Bulldog SE-MEK i luften det senaste året så har vi inte tillbringat så mycket tid i By 124. Det behövs göras lite grovstädning och få upp lite bokhyllor för all dokumentation. Men det gick bra att fika trots allt! Kakorna var ätbara fast de köptes in i februari.

För att göra plats för arbetet med SE-KUB så måste SE-KUC flyttas. Tyvärr så finns det inte plats för fler Safirer i den hangar vi nyttjar på Malmen. Därmed så måste vi ta beslut om vilken C-Safir vi ska behålla i klubben och vilken som vi ska göra oss av med, SE-KUC eller SE-LAZ? Den 18 december klockan 18.00 så har styrelsen kallat till ett extra beslutsmöte i LFK klubbhus. Belsutet ska tas på enbart tekniska meriter. Nostalgi har vi helt enkelt inte råd med.

Flygklubben Quintus i Ronneby har anmält intresse för den C-Safir som vi inte behåller. Fram tills dess HKV/FMV jurister lyckas få fram ett beslut i Safirägandeskapsfrågan så får vi långtidslåna ut en Safir till Quintus. På så sätt så blir det fler Safirer i luften över Sverige än om de står och samlar damm i våra lokaler. Långsiktigt så kommer MVFK max att kunna ha två Safirer i skick. En som flygs och står i hangaren och en som vi underhåller i bygglokalen. Slutligt beslut avseende SE-LAK och SE-KUA tar vi senare när vi fått klart från HKV/FMV.

Vi ska också försöka arrangera en teknisk kurs för att återuppbygga Safirkunskaperna i klubben så att några medlemmar kan få EAA underhållstillstånd på Safir. Det blir ett projekt som vi kommer att köra parallellt med 100 h underhållet på SE-KUB.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close