Demontering av motorer

IMG_0205

Arbetet med att få upp en av våra Safirer, SE-KUB, i luften igen har stannat upp det senaste halvåret. Anledningen till detta var att vi upptäckte sprickor i fyra av de sex cylindrar som vi tänkt använda till KUB motor.

Ett stort problem är att det är mycket svårt att få tag på cylindrar till den Lycoming O-435 som sitter i B/C versionerna av Safir.

Därför så måste vi inventera status på cylindrarna i de motorer som vi har monterade i våra övriga Safirer i hangaren. SE-KUA motor är redan ned monterad sedan många år tillbaka, men SE-LAK och SE-LAZ verkar ha fina cylindrar.

Under lördagen så samlades ett antal klubbmedlemmar i hangaren vid GAC för att påbörja demonteringen av LAK/LAZ motorer. Tanken är att sedan flytta över motorerna till byggnad 124 och demontera cylindrarna i en mer kontrollerad miljö.

Demonteringen tog dock rätt så lång tid eftersom en del bultar och skruvar inte lossats på många år och därför satt rätt så rejält fast, men med hjälp av lite rostlösare och gummiklubba så var till slut i varje fall LAK utan motor. På LAZ så påbörjade vi bara borttagning av plåtar och losskoppling av anslutningar av kablage mot skrov. Resten får vi ta en annan helg. Vi ska också snickra ihop två vaggor att placera motorerna i.

Styrelsen kommer att kalla till ett Safirmöte under våren. På det förra Safirmötet beslutades det att klubben ska fortsätta driva två Safirer och valet var då KUB som vi håller på och renovera samt LAZ som är nästa som står i tur. KUC har vi skickat ner till Ronneby där Safirklubben Quintus håller på och renoverar för fullt. LAK och KUA planerar vi att sälja utan motorer eller propellrar så fort vi får till ett nytt avtal med Försvarsmakten i ägandefrågan.

IMG_0207

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close