Cylinderjobb

 

89716201_1142577159438090_3674269145051955200_nI veckan som var hade vi ett vattenläckage i By 124. Som tur väl var så var det inga viktiga delar som blev blöta. Mest reservdelar till andra flygplan än Safir eller Bulldog. Den motor som vi håller på att sätta ihop för SE-KUB låg i rummet bredvid vattenläckan.

För ett par veckor sedan så demonterade vi motorerna från SE-LAK och SE-LAZ. De fraktade vi sedan över till By 124. Så totalt har vi nu fem stycken demonterade motorer som vi ska gå igenom för att se om vi kan få ihop delar till SE-KUB i första hand.

IMG_0359

Idag så samlades ett antal medlemmar i By 124 för att plocka loss och rengöra cylindrar. De ska sedan sprickundersökas. Vi passade också på att städa upp efter vattenläckan. Fikarummet stod först på städlistan. Alla vet ju att det inte går att arbeta med flygplan om det inte finns kaffe.

IMG_0360

Att montera loss cylindrar på gamla motorer tar sin lilla tid. Bultar som inte varit lossade på 30 år kräver en viss övertalning, 5-56 och smula våld. Men till slut så hade vi fått loss fyra cylindrar från motorn till SE-LAK. Sedan beslöt vi att spara resten av nöjet till en kommande helg.

Bra jobbat alla som ställde upp!

IMG_0361

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close