Socialt distanserat årsmöte 2020

covid-19-virus-740-x-360-px-72-dpi-webben

Coronakrisen resulterar i många förändringar. MVFK har dragit ner på medlemsaktiviteter och för första gången så har årsmötet nu genomförts på distans. Styrelsen hade funderingar på att genomföra ett möte via videolänk, men valde att i stället lägga ut all presentation i MyWebLog och genomföra röstning via ett frågeformulär. Medlemmarna hade sedan en vecka på sig att läsa igenom underlagen och fylla i formuläret.

Nu har mötestiden gått ut. Totalt fick vi in svar från 15 ”deltagare” på årsmötet. Det är ca 25% av klubbens medlemmar och rätt så normalt för ett årsmöte.

Styrelsen och valberedningen fick 100% positiva svar på alla frågor! Närvarolistan och svaret på rösterna läggs som bilaga till mötesprotokollet i MyWebLog.

Årsredovisningen och den ekonomiska redovisningen pekar på ett bra år med en stark kassa och många genomförda aktiviteter. Vi har flugit ca 150 h med Bulldogen och jobbat på att åter få upp en Safir i luften. Klubbens revisor rekommenderade att styrelsen skulle ges ansvarsfrihet och mötet svarade ja på denna fråga.

Valberedningens förslag fick också OK. Detta innebär att styrelsen för 2020 kommer att bestå av samma personer som 2019. Enda skillnaden är Motorflygchefen, som år 2020 åter kommer att vara en del av styrelsen. Styrelsen kommer i närtid ha ett adjungerande styrelsemöte för att formalisera vem som gör vad. Revisor och valberedning kommer att också att vara samma som tidigare med undantag för Bert Nordgren som tackar för sig.

Styrelsens förslag till årsavgifter fick också ja. Det innebär att årsavgifterna höjs något för att täcka framför allt hyra av hangarplatserna.

Inga extra frågor hade skickats in vare sig innan mötet eller via frågeformuläret.

Styrelsen för 2019 tackar därmed för förtroendet och går med full fart in i 2020.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close