Fredag den 13:e

Princesstårta med 13 på Latin!

Det finns många myter bakom fredagen den 13:e. Vad som än ligger bakom så anser många i västvärlden att just på fredagen den 13:e bör man ligga lågt och inte göra något, annars så riskerar man att drabbas av otur.

Vidskepelsen har drivits så långt att många byggnader saknar den 13:e våningen. Det saknas ofta en stolsrad 13 i passagerarflygplan. Även bland kunniga ingenjörer så finns det vidskepelse och kan man så undviker man talet 13. På Saab så gick man från utgåva 12 till utgåva 14 på bl.a. styrsystemsmjukvaran. Varför utmana ödet i onödan?

Det här fick konstruktören av Saab 35 Draken, Erik Bratt, att se rött. I stället för att undvika talet 13 så valde han att fira! Fredagen den 13 så bjöd han därför under ett antal år på tårta nere i Linköpings Flygklubbs lokaler. En sed, som efter Eriks bortgång, fallit i träda.

Idag valde MVFK att återuppta Erik Bratts gamla tårttradition och dukade upp med kaffe och tårta i LFK nya klubbhus. På grund av Corona så var det inte möjligt att bjuda på ett större kalas. I stället så samlades att par medlemmar, höll god Coronadistans och tvättade händerna mellan varje påtår och påfyllning av tårta på fatet.

Det blev ett trevligt tillfälle att prata flyg, allt från helikoptrar till bra tumregler för återinflygning på vår Bulldog, SE-MEK. Det är som man brukar säga, ”Flyga är inte allt. Man kan ju fika och prata flyg också!”.

Nu i Coronatider får man ta varje tillfälle att lysa upp vardagen. Fredagen den 20 november så fyller Saab Safir 75 år. Det kommer att firas med ett digitalt seminarium på Flygvapenmuseum och flyguppvisning med Team 50. Under dagen kommer ett antal Safirer att hålla till på Saabfältet och MVFK Bulldog kommer att följa uppvisningen från luften för att dokumentera det hela. Vi hade funderingar på att hålla ett Safirmöte och en hangarfest, men p.g.a. Corona så valde vi att ställa in den delen av firandet. Men att få se och höra Safirer över Saabfältet igen är gott nog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close