KUB eller CUB?

SE-MLH i MVFK hangarfack

Eller rättare sagt Cubkopian ”Husky” som numera står i den hangarplats där MVFK planerar att ställa vår Safir SE-KUB när den är färdigrenoverad.

Under vintersäsongen när LSFK, Linköpings Segelflygklubb inte har någon verksamhet på Finspångfältet så brukar de ställa sin bogserkärra SE-MLH, en Aviat Husky i hangaren på GAC. Den stod förra vintern inklämd mellan LFK PA-28:or och var därför mycket svår att få ut på egen hand. Detta resulterade också i att den inte flögs speciellt mycket.

Men eftersom MVFK under vintern inte har användning av vårt extra hangarfack annat än för förvaring av skrovet till SE-LAZ så kom vi överens med LFK och LSFK att den bästa lösningen för alla parter är om Huskyn kunde ställas i vårt fack där det finns gott om utrymme bara vi kuffar undan LAZ en smula.

Detta blir en bra lösning:

  • Det blir mer utrymme kring LFK PA-28:or, vilket minskar risken för rangeringsskador. För att inte tala om huvudskador då ”spadarna” på Huskyns skevroder och de grova armarna till klaffarna sitter mycket illa till när man genar under vingarna i mörkret.
  • Huskyn kommer att kunna flygas under vintern, vilket ger inkomst till LSFK för att inansiera hangarkostnaderna. Det kanske också kan ge möjlighet till att skaffa sporrhjulsbehörighet för hugade spekulanter.
  • MVFK får in lite pengar för att fylla på i en tunn kassa efter motoranskaffningen för vår Bulldog SE-MEK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close