Återinflygning Bulldog

Ivrig läsning av checklista

Nu när MEK äntligen är i luften igen så gäller det att även få upp alla medlemmar i luften så att de känner sig i trim igen. Enligt MVFK DHB – Drifthandbok så ska man flyga Bulldog minst en gång var 6:e månad. Om man inte klarar av det så ska återinflygning ske med någon av styrelsen utsedd person. Men, eftersom MEK har stått på backen i mer än 6 månader så var vi tvungna att ändra på den regeln och har förlängt mintiden till 12 månader, förutsatt att man är i bra flygtrim genom att flugit andra flygplanstyper under tiden.

Flygdiskussioner och hamburgerätande i ett

För att råda bot på flygtrimmen så anordnade MVFK idag ett återinflygningstillfälle. Styrelsen bjöd på hamburgare och gick igenom handhavandeinstruktionen för de första 50 timmarna efter motorbyte.

Tyvärr så innebär dessa handhavanderegler att det inte går att lägga sig i varvet och göra ett par studsar, utan varje pass blev ca 30 minuter. Motorn ska under passet gå på minimum 65-75% effekt. Det motsvarar på låg höjd ca 23/24 resp 25/25.

Grillning pågår

Ett tiotal medlemmar dök upp (och även ett par andra som vi bjöd på hamburgare). Vädret startade på förmiddagen med låg molnbas, men vid lunch kunde dra igång med flygandet. Totalt blev det sex inflygningspass, ca 2,5h flygtid och 18 hamburgare serverade. Det får räknas som fullt godkänt resultat!

Då det trots allt blev en hel del hamburgare över så kommer vi nog att ordna ett liknande tillfälle inom kort. Annars så är det uppstart av SE-KUB renoveringen som står närmast på agendan för MVFK!

En fin eftermiddag blev det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close