Eksjö, Eksjö och lite mera Eksjö!

SE-MEK med ”Blå Johan” i bakgrunden

Denna helg fick MVFK Bulldog SE-MEK åka skytteltrafik till Eksjö (ESMC). Fredric Lagerquist, allmänt känd som LAE, anordnade ”LAE Flying Weekend”. Fint väder och en av de första tillfällena att umgås med andra flygnördar på ett Coronasäkert sätt bidrog till fest i dagarna tre.

På fredagen inledde Saab B 17 team med att besöka Eksjö med ”Blå Johan”, SE-BYH. Syftet var att träna landning på korta gräsfält inför en filminspelning senare i höst. Med på resan var SE-MEK och LFK nyaste PA-28 Archer III SE-LRL så att all personal kunde följa med. Det blev en trevlig kväll i skönt juliväder. Solen hann gå ner innan det blev dags att bege sig hemåt till Linköping.

SE-MEK och SE-MEB i rote på väg till Eksjö

På lördagen for SE-MEK till Eksjö i rote tillsammans med LFK DA-20, SE-MEB. Det var en mycket varm dag, men korven smakade ändå mycket bra. En trevlig tur och bra tillfälle för lite roteträning! Att åka till Fly-In är trevligt, men det är ännu trevligare att göra det tillsammans med några andra!

Även på söndagen så blev det en tur till Eksjö. Tyvärr så slutade det med en liten buckla på ena vingen efter en närkontakt med en Tall i försök att undvika en Chipmunk!

SE-MEK och MFI-15. Foto: Fredric Lagerquist
SE-MEK och en rote DHC-1 ”Chipmunk”. Foto: Fredric Lagerquist

Lärdomen av detta är att man får se upp vid Fly-Ins då det kan bli trång och svårt att taxa mellan uppställda flygplan och med i folk i rörelse är det lätt att få fokus på annat än att framföra flygplanet. En viktig lärdom nu när flygsverige sakta men säkert börjar öppna upp igen efter Coronaåret! Det blir förhoppningsvis fler tillfällen för Fly-In innan sommaren är över!

Tack LAE för en mycket trevlig helg! 🙂

Läs mer hos LAE1och LAE2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close