Klubbmärke

MVFK nya tygmärken

Under flera år har MVFK nyttjat ett inofficiellt klubbmärke som togs fram som förslag, men som aldrig blev riktigt fastställt. Styrelsen har dock de senaste åren valt att nyttja detta märke på bl.a. denna hemsida och på officiella MVFK-dokument som t.ex. styrelseprotokoll.

Det finns en viss tanke bakom märkets design. Grunden är sprunget ur FC – Försökscentralens märke. Men i stället för FC så står det CF. Malmens flygplats har ju (som alla vet) ICAO-koden ESCF. Här behåller klubben arvet från Malmen trots att vi numera är baserade på andra sidan av Linköping, d.v.s. Saabfältet ESSL.

FC – Försökscentralens märke på J 35 Draken

Flygplanen som flyger igenom CF är utbytta mot en Safir och en Bulldog. I det ursprungliga förslaget var det en BA-4, men dennaa opererades bara av FC FK, aldrig av MVFK. MVFK har just nu en Bulldog och två Safirer, så dessa flygplan passar bättre för att illustrera MVFK historia.

Nu har styrelsen tagit fram tygmärken, med eller utan kardborre, för t.ex. flygoveraller som kommer att kunna köpas av klubbens medlemmar. Tanken är att ha någon typ av klubbevengemang efter sommaren när vi förhoppningsvis allihopa har vaccinerats.

Styrelsen håller också på att ta fram ett större klubbmärke som kommer att sätta upp på LFK klubbhus där vi hyr ett litet rum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close