Militärhistorisk träff

Klassisk Follow Me bil visar vägen för MEK. Foto: Johan Björk

Ett av huvudsyftena med att MVFK opererar Flygvapenmuseums SK 61 Bulldog SE-MEK är att visa upp svenska militära veteranflygplan för svenska allmänheten där de hör hemma, d.v.s. i luften. Det har dock tyvärr varit ont om möjligheter till det de senaste åren, då i princip alla flyguppvisningar och flygevengemang varit inställda under 2020 och 2021.

I helgen genomfördes i varje fall en militärhistorisk träff på Västervik flygplats. Den arrangerades av Västervik Militärhistoriska förening. Tanken var att den skulle genomförts i våras, men den flyttades framåt p.g.a. Coronarestriktionerna.

MVFK deltog på lördagens program med vår Bulldog. Veckan innan hade IAPS och ett antal medlemmar fullt upp med att genomföra 150 h service samt åtgärda en buckla i ena vingen. Men tack vare ett fint engagemant så var MEK redo för flygning på fredagen. Johan Björk flög till och från Västervik och delade på plats även ut reklam för Flygvapenmuseum och Svensk Flyghistorisk Förening. Sedan genomförde Ove Jonsson ett kort uppvisningsprogram.

Gott om besökare. Foto: Johan Björk

Det var mycket uppskattat från arrangörerna att MVFK kunde ställa upp, då det mest var markfordon som hade möjlighet att vara med under dagen.

Fältköket levererar. Foto: Johan Björk
Riddarrustning under påtagning. Foto: Johan Björk

P.S: När MVFK ställer upp på liknande aktiviteter så är det helt ideellt. Det är den som flyger som står för kostnaderna för flygningen. Stort tack till Johan och Ove!

Se även artikel i VLT (tyvärr låst för icke prenumeranter).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close