JulSafirande i bygglokalen

Demonterade cylindrar från Lycoming O-435A

Corona har tyvärr förhindrat att vi har kunnat samla klubbens medlemmar och påbörja arbetet med att få en av våra Safirer i luften igen. Men lite grand har vi i varje fall kunnat göra.

I tisdags så fick vi besök av Olle Noren och Ulf Nylöf från Swedish Air Force Historical Flight. De håller på och renovera en Safir och har bett om hjälp av MVFK med renoveringen av propellern. MVFK har komplett utrustning, dokumentation och kunskap för att kunna underhålla propellrar till Safir.

Olle som är EAA kontrollant för deras Safirprojekt var där för att gå igenom dokumentationen av det genomförda underhållet, bl.a. sprickundersökning av propellernavet. Johan Rex och Thomas Lilja gick igenom underhållsdokumentationen och fick tummen upp av Olle.

Oscar Perfect demonterade sex stycken cylindrar som vi tidigare plockat loss från den motor (s/n 758) som tidigare suttit monterad på SE-LAZ. Planen är nu att först göra ren topparna i dessa cylindrar och sedan skicka dem på sprickundersökning. Efter det så kommer vi att skicka dem på modifiering för att kunna använda en grövre dimension på ventilerna så att cylindrarna framöver ska hålla längre. Förhoppningsvis så kan vi efter det börja sätta ihop den nya motorn (s/n 646) som är tänkt att monteras på SE-KUB.

När det ändå var folk på plats i vår bygglokal så passade vi på att städa ur toalett och fikarum så att det blir lite gästvänligare vid framtida besök.

Nu är det bara att hoppas på att spridningen av Corona inte resulterar i mer restriktioner efter julhelgen så att vi kan påbörja arbetet med våra Safirer igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close