Dala-Järna och Visingsö

MEK på Visingsö Fly-In

Jag och Adrian planerade att åka upp till ”Flygfesten” i Dala-Järna på lördagen. Eftersom vi hade en landningsslot klockan 10.06 och det tar en stund att åka till Norrköping och göra i ordning Bullen så fick vi ta beslut om genomförande av flygningen redan 06.30. Vid den tiden var det fortfarande lite osäkert kring hur vädret skulle bli i Dala-Järna. Dessutom så ställde Adrians kompisar i Köping in sin flygning till Dala-Järna, så vår tänkta tankning av 100LL efter flygshowen försvann. Därför så fick vi ta det trista beslutet att ställa in Dala-Järna. Men som tur väl var så hade Visingsö anordnat en Fly-In samma dag, så vi beslöt oss för att åka dit i stället.

I Östergötland så var vädret fint förutom att det blåste runt 15 knop. I Norrköping var det inga problem då vinden låg rakt i banan, men på Visingsö så blev det en del sidvind vid landningen. Blåsten gjorde också att en del besökare inte kunde starta från sina hemmabaser.

Arrangörerna på Visingsö hade gjort ett utmärkt jobb. Bana 01/19 var avstängd för att få plats med många parkerade flygplan. Det var gott om folk på plats som visade in oss tillparkeringsplatserna. Sedan fanns det servering av mat och gott om toaletter. Tummen upp från oss besökare. Allt till det facila priset av normal landningsavgift på 100 kr.

Under dagen så erbjöds det också ett antal uppvisningar. Inte lika digert program som i Dala-Järna, men med mycket bra utsikt över uppvisningarna då Visingsö är så platt som det går att komma. Först kom en JAS 39 Gripen från F7 och gjorde enskild uppvisning, sedan en rote Pitts S2 och avslutningsvis en enskild SK 60. Mycket fina uppvisningar. Stort tack till alla inblandade som arrangerade och flög på Visingsö!

MEK över Visingsö

Se även LAE:s inläpp om Visingsö Fly-In.

P.S: MEK kom till Dala-Järna till slut. Emil Johansson flög dit på söndagen!

MEK på Dala-Järna. Foto: Emil Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close