Underhåll av Safirer

IMG_4080
Motorn till SE-LAZ

Sedan flytten av Safirer förra våren från Flygvapenmuseum till Saab på Malmen så har SE-LAK, SE-KUA och SE-LAZ stått utan att något sett över hur de mår.

I kväll så samlades därför ett par av klubbens medlemmar på Malmen för att titta över statusen och genomföra lite förrådsunderhåll.

IMG_4082
Instrumentbrädan på SE-LAK (minus horisontgyrot)

Det visade sig att de mådde rätt så bra. Miljön i hangaren är nog t.o.m. bättre än i vår klubblokal By124. Den korrossion som hade bildats vid tidigare förvaring var bara ytlig så efter lite applicering av korrossionsskydd, fett och påfyllning av luft i däcken så klarar de sig nog ett tag till.

Vi passade avslutningsvis på att tömma flygplanen på en del dokumentation och hörselkåpor som ska läggas in i klubblokalen. Sedan sade vi god natt och lämnade Safirerna för sig själva ett tag till. Den dagen vi får SE-KUB i luften så kommer SE-LAZ att föras över till By 124 för att sättas i flygskick igen. SE-KUA och Sigurd – ELAK har vi ingen färdig plan för. Vi får hoppas att vi snart får direktiv från FMV och FM hur framtiden ser ut för dessa Safirer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close