Hej och på återseende KUC!

IMG_4146

Idag så startade SE-KUC färden från Linköping och ett nytt liv i Safirklubben Quintus i Ronneby. Medlemmar från Quintus har tillbringat fredag och lördagen med att demontera stabben för att slippa klassa flyttlasset som ”brett ekipage”. Bultarna har nog aldrig varit lossade, så det satt hårt inne att få loss dem. Men med lite rostlösande olja och ett besök på Biltema för att skaffa extra verktyg så lyckades det.

IMG_4133Vi i MVFK har rotat runt i vårt akriv och lyckats få tag på i stort sett alla flygplanshandlingar. Det vi inte hittat ännu är resedagboken.

MVFK och Quintus har skrivit på ett samarbetsavtal som utbyte för att Quintus tar över SE-KUC utan kostnad. Det innebär bl.a. att vi kan hyra deras B-Safir och att vi får stöttning med teknisk kompetens på den tekniska kursen som vi ska genomföra. Vi kommer att stötta Quintus när det gäller dukning av roder m.m.

För överföring av registreringsbeviset så saknar vi fortfarande en lösning från staten avseende försäljning av Safirer. Men vi har blivit lovad ett svar inom kort.

IMG_4142

Detta är en Win-Win överenskommelse. MVFK får utrymme i bygglokalen för att komma igång med renoveringen av SE-KUB. Quintus får en C-Safir som de länge önskat sig. Flygsverige för fler Safirer i luften. Alla är nöjda!

Nästa steg för MVFK är att få i ordning bygglokalen och förbereda den tekniska kursen på Safir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close