Sigurd ELAK mot Västerås

IMG_0100

För ett år sedan lämnade SE-KUC Saabfältet för ombasering via biltransport till Ronneby. Igår kväll var det dags för SE-LAK att ombasera till Västerås. Det var våra vänner i Team 50 som blev nya ägare.

IMG_0101

Det är tråkigt att vi måste göra oss av med tre av våra fem Safirer, men på detta sätt så stärker vi klubbkassan, vilket behövs för renoveringen av motorn till SE-MEK och det kommande arbetet med SE-KUB och SE-LAZ. Dessutom så får fler Safirer möjlighet att komma i luften igen med arbetsinsatser av andra Safirägare. Totalt sett blir det fler Safirer i luften i Sverige vilket är bra för att vi ska kunna hålla liv i våra veteraner.

Packningen av LAK blev ett Tetrisprojekt. Först så träffades vi på GAC och rullade upp LAK på flaket på en pick-up. Sedan åkte vi över till vår bygglokal på Saab och lastade vingarna. Givevis så var det vingarna till LAK som stod längst in på hyllan så det blev till att flytta ner alla vingparen. Tur att vi har en travers i lokalen. Å andra sidan är det lika bra eftersom vingarna till SE-KUA ändå ska över till GAC för att hämtas av vår andra köpare.

IMG_0108

Nu startar tävlingen med Västeråsarna. Vem blir först med att få en B-Safir i luften? Vi med SE-KUB eller de med SE-LAK? Ronnebygänget lär nog i varje fall hinna före oss bägge!

IMG_0106

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close