Nya avtal för MEK

MEK på Stegeborg 2021

I samband med att vi 2012 började flyga vår Bulldog SE-MEK i MVFK så skrev vi på ett avtal med Flygvapenmuseum att låna MEK under 10 år. Detta avtal gick ut i våras. Nu har vi skrivit på ett nytt avtal om fortsatt lån. Denna gång på 5 år då det är det längsta avtal som Flygvapenmuseum numera kan skriva. Detta innebär att MVFK har fortsatt tillgång till ett bra flygplan!

Vi har också fått godkänt av Transportstyrelsen att veteranklassa MEK, eller som det heter i TSFS 2021:44 ”luftfartyg av kulturhistoriskt värde”. MEK är inte 75 år, men har tjänstgjort i Försvarsmakten och uppfyller därmed kraven. Detta innebär att vi framöver slipper betala de årliga avgifterna till Transportstyrelsen, vilket är mycket bra för klubbens ekonomi. Stort tack till framför allt Kjell Franzén som varit en av dem som drivit på avseende det s.k. ”rörliga kulturarvet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close