2022 var bra, 2023 blir bättre!

2022 var trots den långa ombaseringen till Norrköping under sommaren ett bra år för MVFK. Vår Bulldog SE-MEK har flugit 146 timmar fördelat på 225 flygpass. MEK har tekniskt fungerat mycket bra. Ett litet läckage i en cylinder kommer att åtgärdas nu under vintern så att MEK är redo för en ny flygsäsong.

Under 2022 har MEK fyllt 50 år, vilket givetvis firades med tårta. Ingen ålder för en ungdom i en veteranflygförening. MVFK har skrivit på ett nytt avtal med Flygvapenmuseum, så vi får operera MEK minst fem år till.

Klubben har under det gångna året haft ett antal klubbmöten för att besluta om vilket flygplan vi ska satsa på den dag MEK är slutkörd. Vi tittade i slutet av året på en ny Safir, men då finansiering för detta saknades så kommer vi att under 2023 i stället att fortsätta jobba på att i första hand få igång en motor och sedan ett Safirskrov. Som ett resultat av denna strategi kommer även SE-KUB att inom kort läggas ut för försäljning.

Det blir en hel del trevliga klubbaktiviteter även under 2023.

  • Flygvapenmuseum återinvigs med ny utställning den 16-17 juni. Vi hoppas kunna vara en del av detta då MEK är en del av Flygvapenmuseums flygande historiska flygplan.
  • Linköpings Flygklubb fyller 90 och kommer att fira det med en hangarfest i slutet av sommaren. MVFK styrelse tittar på att anordna en Safir Fly-In i samband med detta.
  • Flygvapnets huvudflygdag kommer att hållas på Malmen den 26 augusti, vilket vi givetvis kommer att försöka vara en del av.
  • MVFK kommer dessutom att deltaga med MEK i ett antal andra flygdagar under året. Militärhistoriska träffen i Västervik är ett exempel.

Klubbens ekonomi är just nu mycket bra och vi har möjligheter att investera i upprustning av en Safir. Vi hoppas på ett par medlemshelger där vi tillsammans jobbar på att få ordning på motor och skrov. Saabfältet kommer förhoppningsvis inte behöva stängas denna sommar och det ger möjlighet till mer flygning än under förra året.

En reaktion till “2022 var bra, 2023 blir bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close