MVFK Årsmöte 2019

IMG_4328

Förra onsdagskvällen så samlades klubbens medlemmar i LFK klubbhus på Pilotgatan 10 för MVFK årsmöte 2019. Orförande inledde med årsredovisningen. Det har tyvärr inte flugits så mycket som önskat under verksamhetsåret. På grund av lång stilletid med målningen av SE-MEK så blev det bara 44 h flugna under 2018. I inledningen av 2019 fick vi dessutom återigen skicka in propellern på åtgärd eftersom Scanaviation hade missat att montera ett propellerblad korrekt efter tillsynen. Detta har också rapporterats till Transportstyrelsen.

Under 2018 har det dessutom varit många diskussioner om hanteringen av Safirer. Detta har till slut fått en lösning och vi har skrivit på ett avtal om att SE-KUA, SE-KUB och SE-KUC ska föras över till MVFK ägandeskap så fort vi fått ett avslut i den övergripande ägandefrågan mot Försvarsmakten och FMV.

MVFK har skrivit på ett avtal med Safirklubben Quintus och de har tagit över SE-KUC som fraktats ner till Kallinge. MVFK satsar på att renovera SE-KUB till flygande skick. Vi har nu all dokumentation för våra flygplan i vårt kassaskåp i By 124 och delar till motorrenoveringen är beställda. Förhoppningsvis så ska vi därmed kunna flyga Safir igen 2020!

Arbetslokalen i by 124 har städats ur och är nu anpassad för att kunna arbeta med en Safir. KUB är uppallad för 100 h tillsyn och motorarbete. Vi kommer att fortsätta med arbete på tisdagskvällar för att förbereda vinterns arbete.

Det låga flygtidsuttaget tillsammans med kostnaderna för arbetet med SE-MEK ledde till negativt resultat för klubbens ekonomi. Vi håller på att försöka bygga upp ekonomin så att vi klarar av ett motorbyte på SE-MEK inom 1-2 år samt att få upp SE-KUB i luften igen med bl.a. kostnader för ny radio och motorrenoveringen.

Klubbens medlemmar gav, trots den negativa ekonomin, klubbstyrelsen ekonomisk ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2018.

Klubbstyrelsen genomgår en mindre förändring där Thomas Hyllander ersätter Pelle i styrelsen. Pelle fortsätter dock som Flygchef vid sidan om styrelsen. Detta är ett litet avsteg från stadgarna, men mötet godkände den nya styrelsen.

2019 kommer att ha en hel del aktiviteter. Närmast är Safirmötet den 14-16 juni. Glöm inte att gå in och anmäl er! Till hösten kommer vi att genomföra teknisk kurs.

Ordförande tackade för det gångna året och mötet avslutades med fika och en allmän diskussion om framtiden som bedöms som ljus! I varje fall var det en mycket vacker kväll när vi begav oss hem efter mötet…

P.S: Mötesprotokoll kommer att läggas ut som vanligt i MyWebLog filarkiv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close