KUB blir Dalmas!

KUB packad på släpet. Däcken under bakkroppen togs bort innan transporten.

Idag så hämtade den nya ägaren till SE-KUB skrov, motorplåtar och flygplansdokumentation. Vingarna kommer att hämtas vid ett senare tillfälle. Sedan blir det landsvägen till ny hemmadestination i närheten av Mora. Den nya ägaren avser att renovera KUB till 91D-status med en O-360 motor. En mycket intressant modifiering som kan bli användbar även för andra Safirägare framöver då O-435 motorerna är svåra att hålla i flygande skick.

Skrovet och vingarna flyttades över från Saab byggnad 124 till GAC under torsdagskvällen och söndagsmorgonen. En inte helt enkelt operation då skrovet var mycket baktungt utan motorn installerad, men Arne valde att stå på bogstången under transporten över fältet. Bra med en tung styrelse med andra ord! 🙂

På årsmötet så diskuterade vi vägen framåt med att få en Safir i luften. Huvudplanen är fortfarande att få LAZ i luften, men styrelsen fick uppgift att titta på ett alternativ som ligger inom ramen för klubbens ekonomi och som kan resultera i att vi kommer upp med en Safir i luften lite snabbare än tidigare planerat.

Oscar fick agera motvikt under lastningen på släpet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close